Billede af bogen Kanelbutikkerne
Billede af bogen Kanelbutikkerne

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
Gratis: Bare duk op
Lokalitet
Henvendelse i voksenudlånet
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Klassikerklubben - Bruno Schulz - Kanelbutikkerne

28.06.22
Hvilket stof er en klassiker skabt af? Hvad er det, der gør, at et værk bliver ved med at have relevans for generation efter generation af læsere?

Måske kommer du tættere på et svar, når du sammen med Peter fra biblioteket går på opdagelse i og diskuterer et udvalgt, udødeligt værk.

I dette tilfælde undersøger vi polske Bruno Schulz'  hovedværk Kanelbutikkerne. Det er en serie noveller med en række fabulerende barndomsindtryk fra en polsk provinsby i opløsning i begyndelsen af århundredet.

Kanelbutikkerne bruger barnets forestillingsverden til afspejling af et fantastisk lillesamfund, et jødisk købstadsmiljø. Miljøet danner baggrund for sælsomme tildragelser, hvoraf et stort antal knyttes til faderens person, bogens hovedskikkelse, som i sin forrykthed efterhånden antager overmenneskelige dimensioner. Med besættende kraft blander Bruno Schulz realistiske og fabulerende elementer og skaber et univers af galskab, uhygge, komik og poesi.

Klassikerklubben er en åben læsekreds. Det eneste, du skal gøre selv, er at skaffe bogen, læse/høre den og møde op.

Lokaleændring: Klassikerklubben mødes i bibliotekets mødelokale på 3. sal på Frederikssund bibliotek i Jernbanegade 24, i stedet for i Kulturarkivet, som tidligere annonceret. Spørg evt. i skranken i voksenbiblioteket.

Materialer