Skibby Biblioteks Frøbibliotek

Et gammelt ordsprog nævner de tre ting, alle bør gøre i løbet af deres liv: Plant et træ, få en barn og skriv en bog. Betragtningen er, at vi kun er her en kort tid, og at handlinger som disse tre vil leve videre længe efter, at vi er gået bort. Nu hjælper biblioteket Frederikssunds borgere med at plante - ikke nødvendigvis et træ - men en mangfoldighed af planter til glæde for insekter og bæredygtigheden.

Frøbibliotek

I foråret 2022 åbnede Skibby Bibliotek 'Frøbiblioteket' i samarbejde med foreningen Frøsamlerne. Det betyder, at du nu kan tage en udflugt til Skibby Bibliotek i den bemandede åbningstid og både få og donere frø til din have.

Alle kan så frø og få glæde af blomster, krydderurter og andre planter i løbet af sommeren. Høste frøene og eventuelt indlevere nye frø til Frøbiblioteket. Man kan f.eks. hente frø fra Ridderspore og indlevere Tagetes. På den måde vil Skibby Bibliotek gerne bidrage til at fremme den naturlige mangfoldighed i vores haver.

Deltag i et spirende fællesskab

Har du frø som andre kan få glæde af?

Frøbiblioteket er for dig, der er hobbygartner, hvad enten du dyrker planter i potter, på altaner, i haver eller i plantekasser. Du kan så frøene og få glæde af blomster, krydderurter og andre planter i løbet af sommeren. Høste frøene og eventuelt indlevere nye frø til Frøbiblioteket. Du kan f.eks. hente frø fra Ridderspore og indlevere Tagetes.

På den måde vil Skibby frøbibliotek gerne bidrage til at fremme mangfoldigheden i vores haver. Hvis du vil donere eller låne frø, så kom i den bemandede åbningstid. Tag gerne en tom frøpose (eller flere) med hjem. Glas, kaffefiltre o.a. kan også bruges.

Vi hjælper og vejleder i forbindelse med lån og aflevering af frø. Lån litteratur med hjem om frø eller planter. Spørg – vi hjælper gerne