Verdensmål med LÆR - FORSTÅ - GRO

LÆR – FORSTÅ -GRO er et formidlings- og læringsprojekt som Frederikssund Bibliotekerne, Frederikssund Gymnasium og Grønne Nabofællesskaber står bag. Formålet med projektet er at introducere børn, unge og voksne for FN’s Verdensmål, grøn omstilling og biodiversitet i øjenhøjde.

 

Hvordan passer vi bedre på klimaet og hinanden? Hvordan mindsker vi fattigdom i verden og sikrer kvalitetsuddannelse til alle? Disse spørgsmål og mange flere har Frederikssund Bibliotekerne sat på dagsordenen, og vi søger i samarbejde med lokale foreninger at belyse dem fra mange forskellige vinkler – via foredrag, arrangementer, tips til litteratur og meget mere.

 FN’s 17 Verdensmål er en plan og ambition for hele verdens udvikling frem til 2030. Se Verdensmålene her: De 17 Verdensmål | Verdensmål (verdensmaal.org)

Til at løfte denne opgave er Frederikssund Gymnasium, Grønne Nabofællesskaber og Frederikssund Bibliotekerne gået sammen om projektet LÆR - FORSTÅ - GRO. Projektet har til formål at formidle de grønne verdensmål for kommunens borgere i øjenhøjde. Projektets tre formidlingsspor, læring, kultur og fællesskaber, tager udgangspunkt i rejsningen af to 2030-skove i Frederikssund By. 2030-skove, også kendt som miyawaki-skove. Skovene kan placeres tæt på bylivet i kraft af deres størrelse, og er særdeles gode til at lagre vand og kuldioxid pga. den tætte beplantning. 2030-skovene i Frederikssund vil består af lokale sorter fra Nordsjælland, hvilket øger deres overlevelsesevne og skovenes understøttelse af lokal biodiversitet.

LÆR - FORSTÅ - GRO er gjort muligt med puljemidler gennem Slots- og kulturstyrelsens Udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre og Frederikssund Kommunes biodiversitetspulje.

Hvis du vil vide mere om projektet Lær - Forstå - Gro, så er du velkommen til at kontakte projektleder Mikkel Kræmer Storm på tlf: 21382680 eller projektmedarbejder Dennis Odgaard på tlf.: 21632962.

Hvis du vil vide mere om 2030-skove, så besøg www.2030skov.dk.

Nyheder

Jorden set fra rummet.

Energispare tiltag

På Frederikssund Bibliotekerne sparer vi også på energien.

Verdensmålsuge i uge 17 med spændende program

Frederikssund Bibliotekerne deltager med projektet LÆR-FORSTÅ-GRO i Bibliotekernes Verdensmålsuge...

Campuselever planter skov.

Elever plantede 800 træer

Fredag plantede borgmester Tina Tving Stauning og en horde af elever fra Marienlystskolen, U-Nord...

Frøbiblioteket på Skibby Bibliotek

Skibby Biblioteks Frøbibliotek

Et gammelt ordsprog nævner de tre ting, alle bør gøre i løbet af deres liv: Plant et træ, få en b...