Inspiration til bøger om internetsikkerhed og AI

23.05.18
Bøger og artikler omkring internetsikkerhed og AI.
Vi er glade for at kunne præsentere vores anden ”gæsteanmelder” her på siden. Morten Storgaard vil ud fra sine egne oplevelser, gerne inspirere andre.

Morten skriver om sig selv:

Mit navn er Morten Storgaard. Til daglig driver jeg netsiden netkablet.dk, som beskæftiger sig med internet- og mobilteknologi. Nedenfor har vi samlet en oversigt over oplysende bøger og artikler, som klæder dig godt på ift. den seneste viden om internetsikkerhed og mobilbrug. Internet-baseret kriminalitet og hacking er blevet et stigende problem, og det er godt at være oplyst omkring de seneste trends og muligheder, så man kan beskytte sig på sin digitale færden.

Der er både læsning for lægfolk, og et par mere dybdegående bøger.

Internetsikkerhed

• "Der er kommet lås på internettet", af Thomas Breinstrup.
    Den første artikel er at finde på bibliotek.dk. Den fortæller omkring muligheder og fordele ved kryptering af hjemmesider, og er skrevet af Thomas Breinstrup.
    Link til artiklen på bibliotek.dk.
  • "Tag backup før det er for sent", af Kristoffer Engbo.
    Denne artikel uddanner omkring backup, og fordele og ulemper ved forkellige løsninger og muligheder. Få svar på hvad du skal tage backup af og hvordan.
    Link til artiklen på bibliotek.dk.
  • "Eksponeret - grænser for privatliv i en digital tid", af Rikke Frank Jørgensen, Birgitte Kofod Olsen ; bidrag: Anja Møller Pedersen m. fl.
    Denne bog findes både som E-bog og almindelig bog, men er desværre ikke ankommet til de danske biblioteker endnu, men er dog på bestillingslisten. Den guider omkring privatliv og internetbrug, og er også en god bog for forældre med teenagere.
    Link til artiklen på bibliotek.dk.
  • Ransomware - den nye store sikkerhedstrussel", af Josua Poulsen.
    Denne artiklen går i dybden omkring randomware, og de farer der ligger ved at have sine data i skyen. Danmark var ramt i et større koordineret anbreb i 2017, hvor en række større virksomheder og privatpersoner oplevede, at få fastfrosset deres data, og tilbudt at få adgang til dataene ved at betale en større eller mindre løsesum.
    Link til artiklen på netkablet.dk.

AI (artificial intelligence)

• "AI - It's nature and future", af Margaret A. Boden
    I denne bog udforsker forfatteren de teknologiske og filosofiske udfordringer ift. kunstig intelligens. Der berøres også nogle grundlæggende tanker og overvejelser omkring, hvad et i det hele taget vil sige at have en bevidsthed og intelligens. På GoodReads har bogen fået karakteren 3,4 / 5.
    Link til bogen på bibliotek.dk.
  • "Machine Learning, The Art and Science of Algorithms that Make Sense of Data", af Peter Flach
    Denne bog er anbefalet af Cambridge Universitet, og giver en god forståelsesramme for machine learning. Der ses på hvordan machine learning bruges til at få mening ud af store datamængder, og hvordan patternrecognition og andre metoder kan bruges til at skabe overblik og vise trends og tendenser i data. Den er dog ikke helt ny, da den er fra 2012.
    Link til bogen på bibliotek.dk.
  • "The 4th industrial revolution: responding to the impact of artificial intelligence on business (Engelsk)", af Mark Skilton
    Denne bog er næsten lige udkommet, og kikker på kunstig intelligens som den helt store samfundsmæssige faktor, som kommer til at definere den tid vi lever i. De nye teknologier spåes at ville forårsage en ny industriel revolution, som på mange måder vil ændre den måde vi lever vores liv. Dette er en bog som er skrevet i et forståeligt sprog, og er minded på lægmanden og forretningslivet, som et værktøj til at foregribe og omstille til disse nye muligheder.
    Link til bogen på bibliotek.dk.

Og har du fået lyst til at være gæsteanmelder og inspirere andre med din favorit skøn- eller faglitteratur, så send os en mail.