Lokale forfattere på e-reolen

I Frederikssund kommune bor og arbejder en del forfattere, illustratorer og andre gode bogfolk. En anderledes måde at læse på, og få ny inspiration kunne f.eks. være at læse ”vores” lokale forfattere.

I disse tider, hvor rejselivet er sat på standby og mange er på tur i det lokale område, er her inspiration til  læsning, hvor forfatteren enten er herfra eller har Frederikssund kommune med i fortællingen.
Der er selvfølgelig mange flere, men her er valgt forfattere, som bl.a. kan findes på eReolen og eReolen GO.
Husk der er mange flere muligheder, når vi åbner igen :-)

Aage Dons: ”Den svundne tid er ej forbi”
Aage Dons blev født på Svanholm Gods i Jægerspris. Historien handler om en følsom drengs opvækst på en stor herregård. Den skulle være lettere selvbiografisk. Aage Dons har skrevet en hel række romaner, hvoraf flere tager udgangspunkt i hans eget liv. Han flyttede senere til Frederiksberg.

Marianne Hesselholt: ”Gylden sol og sorte skygger”
Romanen handler om Thomas Kingo og Slangerup. Forfatteren fortæller, i romanform, om en af vores kendte forfattere, der både skrev salmer og digte.
Skriver man opgave i skolen eller vil man bare vide mere, så kan man finde et fint forfatterportræt på Arkiv for Dansk Litteratur: http://adl.dk/solr_documents/kingo-p-val

Lotte Linck: ”Hvem leger bedst”
Krimi om et rovmord på en lille familie i Horns Herred. Romanen tager udgangspunkt i et mord begået i 1840erne. Velskrevet krimi der kan findes på  eReolen.
I øvrigt udkommer der til maj en ny bog af den lokale forfatter Søren Møgelvang. Den omhandler også Venslevrøverne.

Mette Sejrbo: ”Heksens kald”
Mette Sejrbo er også en af vores lokale forfattere. Hun har skrevet en spændende fantasy-trilogi. ”Heksens kald” er 1. del af serien. Serien kan findes på eReolen.

Rolf Boysen: ”Operation Tiberias”
Spændingsromanen tager udgangspunkt i en historie om et biokemisk anlæg, der ligger i Frederikssund.
Det kan vel nærmest kaldes en ”miljøkrimi” – men den er altså fra 2004! Findes på eReolen.

Christina Lassen-Andersen:  ”Mørkelagt”
Helt ny krimi af den lokale forfatter Christina Lassen-Andersen der udkom i foråret 2020. Her er noget for krimilæserne, som de helt sikkert ikke har læst endnu. Kan findes på eReolen.

Erik Christian Larsen:  ”Tommy med det gyldne ben”
Handler om Tommy, der har talent for at spille fodbold.  For børn omkring 9 år.
Titlen kan findes på eReolen GO. Den er illustreret af en af den lokale forfatter og illustrator Jakob Kramer Hero.

 

Materialer