Pebernødder

Den store test af hjemmebagte pebernødder

Hvilken opskrift er bedst?

Hvor forskellige kan hjemmebagte pebernødder egentligt være? Meget forskellige viser det sig! Her på bibliotekerne har vi fundet tre bøger frem, som alle havde en pebernøddeopskrift. Vi har bagt dem alle og kan nu komme med en grundig test. Bøgerne er: “vi elsker vores jul” af Jette Bogø, “Meyers kager” af Claus Meyer og “Jul” af Camilla Plum.

Camilla Plums opskrift er (til ingens overraskelse) den som brugte flest krydderier - faktisk dobbelt mængde som de andre, og er den eneste med kardemomme og kakao i. Hendes pebernødder er også de eneste med bagepulver og fløde. Pebernødderne har en dejlig smag af ingefær, men bliver ret flade under bagning.

Claus Meyers opskrift har en meget lille krydderimængde i forhold til de to andre og er den eneste opskrift som anvender æg. På grund af kydderimængden og fordi pebernødderne sødes med almindeligt sukker, bliver de ret neutrale i smagen

Jette Bogøs pebernødder er krydret med både kanel, ingefær, peber og nelliker. Desuden er de sødet med brun farin og sirup. De får en skøn krydret smag og holder formen rigtigt fint.

For virkeligt at sætte pebernødderne under en lup, har vi lavet en blindsmagning blandt vores kollegaer på biblioteket.

Her er rækkefølgen:

1. Camilla Plum - smagen var god, men de tabte på det flade udseende