Med andres ord læsekampagne

26.08.19
I sensommeren 2019 sætter bibliotekerne sammen med DR ekstra fokus på at skabe læseglæde blandt danskerne.

Vi dykker ned i litteraturens univers og åbner op for at komme tættere på danske klassikere og bringe den indre læselyst frem i dig.

Mick Øgendahl og de store forfattere II

Med udgangspunkt i DR's 6 nye afsnit i serien 'Mick Øgendahl og de store forfattere II' bliver du taget med tilbage i litteraturhistorien med nedslag i nogle forfatterskaber, du givetvis har hørt om, men ikke nødvendigvis har førstehåndskendskab til.
Mick Øgendahl er den nysgerrige læser, uden særlige forudsætninger, der bl.a. i personlige møder med forfatterne (spillet af skuespillere) og med interviews med eksperter udforsker forfatternes liv, hvad der drev dem til at skrive, og hvorfor de i dag stadig har noget at sige os.

Med andres ord

Med andres ord er titlen på efterårets litteraturtema.
Vi sigter efter den oplevelse, de fleste læsere kender, at ud over at bogen er et vindue til den fiktive verden, forfatteren har skabt, så sker der i mødet med disse fiktive sansninger og erfaringer ofte en reflektion af læserens egne erfaringer og følelser.

Quiz på biblioteket

På alle fire biblioteker har vi udstillet 6 glas med effekter, der symboliserer værker fra hver af de seks forfattere.
Du kan deltage i quizzen og gætte med på dit lokale bibliotek

De 6 store forfattere

De 6 forfattere, du kan møde i DR's serie er:

Følg linksene og læs de uddybende forfatterportrætter på Forfatterweb. Log ind med din bibliotekskode.
Fra hver deres placering i historien og gennem deres forskellige valg af genre, har de allesammen skrevet litteratur, der stadig har noget at sige os i 2019.