CPH:DOX

CPH:DOX kommer til byen

Park Teatret og Frederikssund Bibliotekerne inviterer i samarbejde med DOX:DIREKTE og Politiken til tre filmvisninger med efterfølgende livestreams.

 

Mandag d. 19. marts kl. 19: ”DREAMING MURAKAMI”
Om litteraturens væsen: På arbejde i tankens og drømmenes verden med Haruki Murakamis danske oversætter Mette Holm, hvor hvert ord bærer en hel verden i sig.

Efter filmen stiller vi om til Den Sorte Diamant, hvor filmens hovedperson Mette Holm og instruktør Nitesh Anjaan stiller op til en samtale med Politikens Murakami-kyndige film- og litteraturanmelder Kim Skotte.

 

Tirsdag d. 20. marts kl. 19: ”DEN NAT VI FALDT”
Om sorgens betydning: Sanselig, poetisk og fremfor alt fotografisk film om det at miste – og om at bevæge sig videre i livet. En af årets mest lovende, danske debutfilm, skabt af den prisvindende Politiken-fotograf Per Folkvers datter i anledning af hendes stedfars pludselige død.

Efter filmen stiller vi om til et stort live talkshow, der vil byde på samtaler med bl.a. filmens in­struktør Cille Hannibal, forfatterne Naja Marie Aidt og Anne Lise Marstrand-Jørgensen, psyko­log Ester Holte Kofod samt præst Kathrine Lilleør og psykolog hos Kræftens Bekæmpelse Jes Dige.

 

Onsdag d. 21. marts kl. 19: ”OM AT SPISE DYR”

Om at spise dyr midt i en klimakrise: Filmatiseringen af Jonathan Safran Foers kritiske bestseller med Natalie Portman som fortæller er for både kødspisere og veganere – og for alle, der overvejer at skifte spor.
Efter visningen diskuterer forfatter til bogen bag filmen, Jonathan Safran Foer, kokken Niko­laj Kirk, filminstruktør Phie Ambo og fødevare­forsker og prodekan på Københavns Universitet Andreas De Neergaard kødindustrien i en dansk og international kontekst med fokus på forsk­ning, etik og politik.

 

Filmene vises i Park Teatret. Billetter koster 75 kr. pr. film og bookes via www.parkteatret.dk