eReolen GO!

eReolen GO

13.10.16
Børn får lettere adgang til bibliotekernes e-bøger og lydbøger

eReolen GO er en ny side, der gør det nemmere for de 7-14 årige selv at finde og vælge de bøger, de gerne vil læse. eReolen Go indeholder alle børnematerialer fra eReolen.

Formålet med at præsentere materialerne på en selvstændig side er, at understøtte og motivere børnene til læsning i fritiden. eReolen Go vil inspirere børn med masser af spændende boglister, nyheder og videoer om e-bøger og lydbøger, så de får tilbudt de bøger, de gerne vil læse.

Fritidslæsning har stor betydning for udviklingen af børns læsefærdigheder. Ifølge PISA-undersøgelsen fra 2009 kan fritidslæsning på en halv time hver dag rykke børn et helt skoleår i læsefærdigheder. Børn og unge er den centrale målgruppe i eReolens strategiske indsats for 2016, og lanceringen af eReolen Go underbygger denne indsats.

Formanden for eReolen, Jakob Heide Petersen udtaler:

”Folkebibliotekerne gør en stor indsats for at få flere børn til at læse mere fritiden. Vi ved, at fritidslæsningen er en afgørende forudsætning for, at børn bliver gode læsere, og med dette initiativ får børnene inspiration og nem adgang til gode bøger. Vi håber også, at initiativet kan bidrage til at styrke det lokale samarbejde mellem skoler og folkebiblioteker om at få børn til at læse mere.”

Som et forsøg er det på eReolen Go er det muligt for skolebørn fra Trekløverskolen afd. Falkenborg, Slangerup Skole afd. Kingo og Jægerpris Skole (indskoling) at logge ind med UNI-Login.

Alle børn kan logge ind på eReolen Go med bibliotekslånernummer. Se mere på www.eReolenGo.dk