Jesper Wung-Sung foredrag
Jesper Wung-Sung foredrag

Jesper Wung-Sung vinder De Gyldne Laurbær

Stort tillykke til Jesper Wung-Sung, der blev vinder af dette års De Gyldne Laurbær

Det var en overrasket, bevæget og beæret Jesper Wung-Sung, der torsdag d. 1. februar mødte op til hvad han troede, var en stille og rolig frokostaftale på forlaget Rosinante & Co. Her blev han nemlig mødt af blitzende kameraer, en masse mennesker, champagne og et "Tillykkke, du har vundet De Gyldne Laurbær!" 

Prisen vandt han for romanen "En anden gren", der er det, han selv betegner som den eneste bog, han nogensinde har vidst, at han skulle skrive. Alligevel skulle der gå ca. 20 år, inden romanen blev en realitet. I mellemtiden har Jesper Wung-Sung skrevet en lang række romaner, noveller, digte og billedbøger til både voksne, børn og unge. Og noget tyder på at den lange modningsproces har været helt rigtig i forhold til at fortælle den utrolige historie om den usandsynlige kærlighed mellem hans kinesiske oldefar og danske oldemor. For fortælling om at finde og holde fast i kærligheden trods sprogbarrierer, kulturelle forskelle og omverdenens fordømmelse er blevet fantastisk modtaget af læsere såvel som anmeldere. 

Som vinder af prisen, indskriver Jesper Wung-Sung sig på en fornem liste af forfattere, der har modtaget prisen siden den blev uddelt for første gang i 1949. På listen findes så prominente navne som Karen Blixen, Tom Kristensen, Frank Jæger, Klaus Rifbjerg, Inger Christensen, Suzanne Brøgger, Henrik Nordbrandt og mange flere. Se listen over alle vinderne her: Alle tiders vindere af De Gyldne Laurbær

Jesper Wung-Sung er desuden nomineret til DR Romanprisen, der uddeles senere på året. 

Materialer