Ny hjemmeside til biblioteket på vej

Sidst i juni skifter Frederikssund Bibliotekerne hjemmeside. Adressen er stadig bibliotekerne.frederikssund.dk, men udseendet og visse funktioner er ændret.

Det meste vil være, som det plejer, men en del indhold og nogle enkelte funktioner får nye pladser. Får du svært ved det nye udseende, så kom forbi biblioteket eller ring, så guider vi dig. Du kan også få hjælp til vores IT-caféer (se nedenfor).

På den nye hjemmeside bliver det sådan her:

Log ind

Du logger ind på din brugerprofil samme sted som på den gamle hjemmeside: I øverste højre hjørne ved at klikke på ikonet, der forestiller en person. Din pinkode er også uændret. Stadig fire tal, som du forhåbentligt kan huske :)

Se alle lån – både fysiske og digitale

Du kan se alle dine lån, når du klikker på ”Lån”.
Her vises ”Overskredne lån”, ”Lån” og som noget nyt også dine ”Digitale lån”, så du har et samlet overblik.

Reserveringer – både fysiske og digitale

Under menupunktet ”Reserveringer” får du nu et samlet overblik over dine reserveringer. Siden er opdelt i: ”Klar til afhentning”, ”Fysiske reserveringer” og ”Digitale reserveringer”.

Interesseperiode

Måske har du reserveret en bog eller andet, som du kun er interesseret i at modtage inden en bestemt dato. Du  kan ændre interesseperiode på den enkelte reservering.
Du modtager ikke en reservering hurtigere ved at ændre interesseperioden. Når perioden udløber, forsvinder din reservering.

Reserveringer på pause

Hvis du for eksempel skal ud at rejse og ikke vil risikere, at den længe ventede bog kommer hjem til dig, mens du er væk og ikke kan hente den, så kan du sætte dine fysiske reserveringer på pause.

På den måde beholder du din plads i køen, mens du er væk, og din reservering aktiveres igen, når din pause udløber. Du sætter du dine reserveringer på pause øverst under ”Dine reserveringer”.

Bemærk. Bøger du har bestilt fra andre biblioteker, kan ikke sættes på pause.

Huskeliste

Det er blevet lettere at finde din huskeliste med materialer, som du har givet et hjerte. På forsiden af hjemmesiden kan du gå til din huskeliste ved at klikke på hjerte-ikonet i øverste højre hjørne – når du er logget ind.

Du kan sætte et materiale på din huskeliste ved at klikke på hjertet ved materialet.

Huskelisten samles og opdateres på tværs af forskellige bibliotekers hjemmesider – hvis du nu er låner i flere kommuner – og i appen Biblioteket. På den måde har du altid din fulde huskeliste ved hånden.

Vi håber, du bliver glad for den nye hjemmeside og at du vil bære over med, at vi fortsat bygger videre på den, efter vi går i luften sidst i juni 2024.