Tilgængelighed

Bibliotekerne er for alle. Frederikssund Bibliotekerne tilbyder forskellige muligheder for adgang på de forskellige lokalbiblioteker.

Svagtseende og ordblinde

Frederikssund bibliotekerne tilbyder en samling bøger med store og tydelige bogstaver, den såkaldte Magna Print-serie. Bøgerne har deres egen plads på bibliotekets hylder. Spørg gerne bibliotekaren om, hvor de står og hvilke titler biblioteket råder over. Se hvilke titler, der er produceret som Magna Print på Nyt Dansk Litteraturselskabs hjemmeside.

Ofte kan vi bestille en bog hjem til dig, hvis vi ikke selv har den på Frederikssund Bibliotekerne.

Vi har også mange andre stor-skrift titler fra flere andre forlag, som din bibliotekar kan hjælpe dig med at finde.

Frivillige på Frederikssund Bibliotek laver herudover en lydavis med lokale nyheder, som blinde og svagtseende kan bestille til levering med posten. Læs mere om Lydavisen.

Få din tekst læst op  med programmet "Adgang for Alle", hvis du ser normalt, men har svært ved at læse. Læs mere om  programmet "Adgang for Alle".

Hvis du er ordblind er der mere hjælp at hente via dette link.

Kørestolsbruger

Frederikssund bibliotek

Biblioteket har en handicapparkeringsplads ved bagsiden af biblioteket. Forsøg ikke, at køre op derfra af den fliselagte rampe, da den er så stejl, at en elektrisk kørestol kan vælte bagover. Metalrampen er mindre stejl, men noget ujævn. Forsøg hellere, at komme igennem til gågaden ved en af butikkerne, og så via gågaden komme til biblioteket.

Indgangsdøren ind til trappeopgangen til biblioteket åbner automatisk ved berøring på en knap og ligger i gadeplan i en overdækket korridor med adgang til både Jernbanegade og bagsiden af biblioteket. En elektrisk kørestol kan efterlades i tørvejr i denne korridor, hvis du kan fortsætte på krykker.

Frederikssund bibliotek består af en række sammenlagte lejligheder i en gammel etageejendom. Som kørestolsbruger på Frederikssund bibliotek har du brug for hjælp for at komme ind i bibliotekets elevator. En anden person skal holde døren for dig ved ind og udstigning. Elevatoren er ikke så stor, og sidder ofte fast. Du er altid velkommen til at ringe til vagthavende bibliotekar, der kan hjælpe dig.

På voksenbiblioteket på 1. sal er der et toilet, der er stort nok til navigation i kørestol. Der er ikke handicapgelænder på toilettet.

Jægerspris, Skibby og Slangerup bibliotek

Der er niveaufri adgang til disse tre biblioteker. Og der er adgang til moderne elevator på Slangerup bibliotek ved arrangementer på 1. sal.

  • 2 x Handicap P-plads nær indgang.
  • Handicaptoilet.
  • Selvbetjeningsautomat til ud- og indlån har hæve-sænkefunktion.
  • PCer med hæve-sænkeborde (ikke i Jægerspris).
  • Kopimaskinen er tilgængelig.

Nogle reoler er høje, men du kan reservere materialerne (så bliver de sat frem til dig) eller benytte biblioteket i den betjente åbningstid, hvor bibliotekaren meget gerne hjælper med at finde materialer frem.

Tilgængelighedserklæring

Du kan læse bibliotekets tilgængelighedserklæring for vores website og applikationer via dette link: /Tilgængelighed

Giv os dit tip

Frederikssund Bibliotekerne vil gerne skabe bedre tilgængelighed og gode biblioteksoplevelser for brugere med handicap.
Så giv os gerne et tip, hvis der er noget, du synes kunne gøres smartere/mere tilgængeligt, eller der er noget, du savner.