Forårsprogram
Forårsprogram

Velkommen til forårsprogrammet

Kulturkalenderen for foråret 2020 er på gaden

Kulturkalenderen for januar-maj 2020 er nu udkommet og kan afhentes på dit lokale bibliotek, i Rejsestalden eller i Elværket. I Kulturkalenderen kan du læse om de mange spændende arrangementer, som finder sted i dit lokalområde i løbet af foråret – fra foredrag og workshops til udflugter og børneteater.

2020 er naturens år
I anledning af naturens år og DR’s storslåede kommende TV-serie om ’Vilde vidunderlige Danmark’, dykker vi i det nye år ned i naturens verden. Du kan blandt andet deltage i festivalen NATUR’ligvis i Rejsestalden, som sætter fokus på natur, klima og miljø, og tage med Elværket på guidet forårsudflugt til Eskilsø. Også på Frederikssund Bibliotekerne er naturen i centrum, eksempelvis til foredraget Vild Med Vilje, hvor du kan blive klogere på biodiversitet, samt hvordan du selv kan skabe bedre vilkår for en mere levende og mangfoldig natur.     
 
Kreative aktiviteter for alle aldre
I løbet af foråret kan du desuden deltage i en lang række kreative workshops og aktiviteter. Til keramikworkshop i Rejsestalden får du chancen for at arbejde med ler og glasering, når keramiker Nana Andersen underviser og hjælper dig i gang. I vinterferien kan børn og deres voksne blandt andet dekorere termokrus og drikke varm chokolade i Rejsestalden, og dekorere flotte fuglefoderhuse til havens småfugle på Skibby Bibliotek. Musikelskere kan glæde sig til Pink Floyd-aften på Elværket, med oplæg om Pink Floyd ved Thomas Ulrik Larsen efterfulgt af koncert med bandet Any Colour You Like, som vender tilbage til Elværket efter en totalt udsolgt koncert for et par år siden.  
 
Nyt bibliotek i Jægerspris
Til februar flytter Jægerspris Bibliotek adresse, og åbningen af biblioteket i nye, flotte rammer markeres med borgmesterbesøg, jazzmusik og foredrag for både børn og voksne. I den forbindelse kan du møde biologen Anders Kofoed, kendt fra ’Go Morgen Danmark’, som vil fortælle om alle de ting, du ikke vidste om dyr – og som du måske slet ikke har lyst til at vide.   
 
Du kan læse meget mere om det fulde forårsprogram, samt datoer og tidspunkter for de nævnte aktiviteter, i Kulturkalenderen for januar-maj. Hent dit eksemplar på biblioteket, eller se det hele her: Forårsprogram 2020.