For studerende

Din uddannelsesinstitution har adgang til gode databaser du kan benytte dig af på skolen og/eller hjemme. På Frederikssund Bibliotekerne har vi dog mere og andet end det uddannelsesinstitutionerne tilbyder.

Husk at når du bruger de databaser vi tilbyder eller henviser til, kan du være sikker på at oplysningerne er validerede. Det vil sige at vi står inde for at databaserne ikke er fyldt med fup og fidus, snyd og humbug. Kildekritikken er med andre ord i orden hos os.

Tip: husk at databaserne, ligesom alle andre søgemaskiner kun gør det man beder dem om. Det vil sige at hvis man kommer til at lave en slåfejl eller stavefejl kommer der muligvis ingen resultater. Og husk at ikke alle databaser er danske: det vil sige at ikke alle synspunkter er de samme som mange danske synspunkter, men derfor er de ikke nødvendigvis forkerte af den grund. 

Bestil en bibliotekar. Ring på telefon 47 35 30 00.

  • Du kan få vejledning til følgende:
  • At opbygge en søgestrategi
  • At vælge relevante databaser
  • At søge i konkrete databaser

 

eKurser.nu

På eKurser.nu er der samlet en række kurser, der tilsammen hjælper på vej med at blive dygtigere til at arbejde med at søge og finde kilder og pålidelige artikler i databaser og være kritisk over for dem. Der er tale om korte online-kurser, lige til at kaste sig over fra sofaen eller skrivebordet. 
 

Oversigt over kurserne til studerende

Kvalificeret søgning:
www.ekurser.nu/kursus/548

Digitale kilder til din opgave:
www.ekurser.nu/kursus/540

Find vej med DK5:
www.ekurser.nu/kursus/559

Skil guldkorn fra nonsens:
www.ekurser.nu/kursus/502

Introduktion til Digital Artikelservice:
www.ekurser.nu/kursus/348

Find kilder til opgaveskrivning med Mediestream:
www.ekurser.nu/kursus/562