Spørg din bibliotekar

Personalet er uddannet til at spørge og lytte ind til hvilken bog, der vil passe dig - lige meget om du er 2 eller 92 år gammel. Vi guider dig til den gode læseoplevelse og arbejder med at stimulere læselysten.

Studie
Du kan også få hjælp til kildekritik, primærkilder, søgestrategi samt bestilling af materialer. Se evt. mere på vores side for Campus-studerende.

Dit digitale bibliotek
Vi viser dig altid gerne, hvordan du bruger eReolen, Filmstriben eller et af vores andre digitale tilbud.

Institutioner
Til jer, der arbejder med børn i daginstitutioner, har vi en bred vifte af tilbud til at udvikle sprog og spirende nysgerrighed på verden. Se f.eks. bibliotekernes sprogstartsforløb. https://www.bibliotekerne.frederikssund.dk/sprogposer

Forældre
Hvis der er noget vores personale i børnebiblioteket elsker, så er det at inspirere børn til vidunderlige litteraturoplevelser. Det kan både være med højtlæsning og når børnene selv skal læse.

Hvis du som forælder har lyst til en samtale om, hvordan du kan arbejde med næste trin i dit barns sproglige udvikling, så er bibliotekaren altid klar på en samtale om det. Vi hjælper meget gerne med at finde de rigtige bøger til børn i alle aldre, måske ved at afprøve forskellige genrer.

Læseklub/kreds
Som læseklub eller kreds har I mulighed for at kontakte biblioteket og bestille en bibliotekar til et af jeres møder. Bibliotekaren kan uddybe bibliotekets tilbud, samt give tips og inspiration til læsning. Se mere via dette link: Læseklubber | Frederikssund Bibliotekerne

IT-udfordringer
Bibliotekets IT-medarbejdere kan sammen med dig prøve at løse dit IT-problem eller få dig igang med MitId, søgning på borger.dk eller Digital Post.

Vi hjælper også med programmer som e-reolen, Filmstriben og PressReader. Du er velkommen til selv at medbringe din egen smartphone, bærbare pc eller tablet.