Reglement, information og vejledning vedr. åbne biblioteker i Jægerspris, Slangerup og Skibby.

Velkommen til dit selvbetjente bibliotek

Dit åbne bibliotek er en selvbetjeningsløsning, hvor der ikke er personale til stede, og hvor brugerne selv lukker sig ind på biblioteket.

Sådan bruger du det selvbetjente bibliotek:

Du skal:

· Være indmeldt som låner.

· Have en pinkode på 4 cifre, som du får ved oprettelsen.

· Medbringe dit sundhedskort/lånerkort.

Hvis du ikke er oprettet som låner kan du finde vejledning på hjemmesiden. Se nederst på siden hvordan du lukker dig ind på bibliotekerne i Jægerspris, Slangerup og Skibby.

Åbningstid alle dage 07.00-22.00

Det registreres, hvem der lukker sig ind, og der er videoovervågning i dit selvbetjente bibliotek. Videooptagelserne opfylder reglerne i lovbekendtgørelse nr. 1190 om tv-overvågning og Lov om behandling af personoplysninger.

Sådan klarer du dig selv

Som låner i det selvbetjente bibliotek klarer du dig selv. Det betyder, at du selv låner, afleverer og henter bestilt materiale.

Lån

Når du låner på selvbetjeningsautomaten, skal du tjekke, at der står ”udlånt” ud for hvert enkelt materiale, du låner. Hvis materialet ikke er lånt rigtigt ud, vil gaten ved udgangen hyle.

Afhentning af bestilte materialer

Når du får besked om, at et bestilt materiale er klar til afhentning, har du samtidig fået oplyst et afhentnings-nummer. Alle materialer, der er klar til afhentning, står i nummerorden på reolen med bestilte materialer. Når du har fundet dit materiale, skal du huske at låne det på automaten.

Aflevering

Når du afleverer dine materialer på selvbetjeningsautomaten, er det vigtigt, at du følger instrukserne på skærmen.  Tekst og pil i det grønne felt på skærmen viser, om du skal sætte materialet på hylderne eller lægge det i afleveringsboksen til højre. Aflevér kun ét materiale ad gangen.

Gebyrer

Hvis du har gebyrer, vil de automatisk blive overført til din lånerstatus og du kan betale det via hjemmesiden. Har du spørgsmål eller andre beskeder til personalet, kan du lægge det i postkassen nær automaten, så bliver du kontaktet snarest muligt.

Du skal forlade biblioteket inden lukketid kl. 22.00

Du vil blive advaret over højtalersystemet når biblioteket lukker. Alarmen sluttes til 10 minutter efter talevarslingen.

OBS: Vinduer må ikke åbnes, da dette vil aktivere alarmen.

Begrænset adgang ved arrangementer

Biblioteket forbeholder sig ret til at begrænse adgangen til biblioteket i den selvbetjente åbningstid, når der afholdes arrangementer.

Biblioteket er dit og mit

Husk at biblioteket er fælles ejendom. Hjælp os med at passe på biblioteket og vis hensyn til de andre besøgende. I tilfælde af hærværk eller utilsigtet opførsel fjernes pinkoden og dermed adgangen til biblioteket udenfor den bemandede åbningstid. Hærværk og tyveri anmeldes til politiet. Der må ikke drikkes alkohol på biblioteket. Husk adgang med dit sundhedskort/lånerkort er personlig, luk ikke andre ind.

Vi henviser til ordensreglerne som hænger på biblioteket eller kan læses på hjemmesiden.

Du kan stadig få hjælp af personalet

Det er stadig muligt at møde personalet og få hjælp i samme omfang som tidligere. Tidspunkterne med betjening af personale står nedenfor og ved indgangsdøren til biblioteket.

Hvordan kommer jeg ind på Jægerspris Bibliotek?

Du sætter sundhedskort eller lånerkort i kortlæseren, der er placeret ved Birkeallé-indgangen til biblioteket. Derefter taster du din pinkode på tastaturet for at kunne komme ind på biblioteket.

Åbningstider med betjenting

Mandag og torsdag     14.00-18.00

Onsdag                       10.00-14.00

Fredag                        13.00-16.00

Lørdag                        10.00-13.00

Hvordan kommer jeg ind på Skibby Bibliotek?

Du sætter dit sundhedskort eller lånerkort i kortlæseren, der er placeret ved indgangen til biblioteket. Når døren går op, kan du komme ind i forgangen. Her skal du igen sætte kortet i kortlæseren ved døren ind til biblioteket og derefter taster du din pinkode på tastaturet for at kunne komme ind på biblioteket.

Åbningstider med betjening:

Mandag og torsdag     13.00-18.00

Onsdag                        10.00-14.00

Fredag                         13.00-16.

Lørdag                        10.00-13.00

Hvordan kommer jeg ind på Slangerup Bibliotek?

Scanneren sidder ved sideindgangen til biblioteket. Hold kortet under scanneren med

stregkoden opad. Når døren går op, kan du komme ind i vindfanget. Her skal du igen sætte kortet i kortlæseren og derefter taster du din pinkode på tastaturet for at kunne komme ind på biblioteket.

Åbningstider med betjening:

Mandag og torsdag               13.00-18.00